De prijzen.

Eandis en Stedelijk Onderwijs belonen de bedenkers van de tien beste eco-slogans of kleutertekeningen met vijf cheques ter waarde van 500 euro en vijf cheques ter waarde van 750 euro. Deze cheques kunnen de winnaars besteden aan de volgende groene prijzen:

Uitwaaien in het windmolenpark.

Zo’n 30km voor de kust van Oostende ligt ’s werelds verste windmolenpark op zee. Het telt binnenkort meer dan 50 turbines, die jaarlijks maar liefst 600.000 gezinnen van groene energie zullen voorzien. Scheep snel in met je klas, laat je onderdompelen in de boeiende wereld van de kustvaart en breng een bezoek aan dit sterk staaltje ecologie!

Groene vingers.

Deze groene cheque is goed voor een greenpot, moestuinbox of aanleg van een moestuintje. Zo oogst je binnenkort samen met je (mede)leerlingen jarenlang je eigen groenten, fruit of tuinkruiden!

(H)eerlijk ontbijt.

Verras je klas met een heerlijk ontbijt van eerlijke producten. Dit sfeervolle moment is de ideale springplank om een actiethema rond eerlijke handel te introduceren.

Ecologisch knutselplezier.

Met deze cheque voor ecologisch (knutsel)materiaal kan de hele school binnenkort creatief én milieuvriendelijk aan de slag. U kiest naar wens uit een ruim assortiment van ecologisch bureaumateriaal en speelgoed voor kleuteronderwijs, lager onderwijs, secundair onderwijs, deeltijds kunstonderwijs of volwassenenonderwijs.

Werk aan de winkel!

'rasplamp' ReMix! Lessius Mechelen

Pimp your eco T-shirt, leer vegetarisch koken, recycleer eco-monstertjes, maak groene dromenvangers, ontwerp milieuvriendelijke meesterwerkjes of doe andere toffe grasgroene dingen tijdens één van onze toffe workshops. Deze cheque is goed voor een workshop voor leerlingen uit het basisonderwijs, secundair onderwijs, volwassenenonderwijs of deeltijds kunstonderwijs.